Medlemsträff med konstrunda i Sydvästra Skåne 14 april 2006.

Svenska Peugeot CC klubben genomförde under långfredagen en resa i konstens tecken i Sydvästra Skåne.
En resa som skulle vara inledningen på den nalkande sommaren varför en picknick skulle kunna få avnjutas uti i det gröna.

En resa som startade på Naturgården är KSV:s högkvarter och konstgalleri. Den vackra gården med anor från 1700-talet ligger i Bröddarp intill väg 101 mellan Arrie och Västra Ingelstad, c:a 7 km söder om Malmö där ett antal franska konstverk och samlingsutställningen drog till sig uppmärksamhetens intresse.

Målsättningen med resan var att så många konstnärliga inriktningar skulle besökas som möjligt.

Resan gick därefter i riktning ned mot Falsterbonäset via målarna Leila Schüller i Hököpinge kyrkby till Sven Bertil Berg och keramikern Anita Holmqvist i Skanör. Därefter fortsatte vi till grafikern Stellan Widholm i Falsterbo för vidare transport till målaren Anita Philipson i Höllviken och avslutades hos konstnärsparet Nilsson i Räng bland såväl granitskulpturer som ett trevligt måleri.

Lunchen och picknicken - jo den avnjöts ute i det gröna i ett solbadande Ljunghusen.

Och vem vet, att den som inte hade möjligheter till att medverka på denna trevliga tur, så blir det med stor sannolikhet en liknade sådan på långfredagen 2007 men då i något annat hörn i Skåne.

Johan Börjesson