Några rader från Peugeot CC klubbens årsmöte i Kolmården.

En solig majdag nämligen den 18:e samlades vi på 1:ans kafé i Sandviken för att äta lunch. Några av deltagarna kom söder ifrån och tog av från E 4:an vid avfart 125 mot Getå. De fick en vacker resa utmed Bråviken innan de var framme. De som kom från norr tog av vid avfart 126 den korta biten mot Krokek . Efter lunchen begav vi oss ut på mindre vägar som tog oss via Kolmårdens djurpark och Kvarsebo till den vackra kustvägen mot Nävekvarn.

Väl framme i Nävekvarn besökte vi Bruksmuseet i Svalbergsgården. Museet gav smakprov både på hur man kunde bo i små enkla rum enda fram på 1960-talet men också på olika produkter som tillverkas på Nävekvarns bruk. Bruket har alltid varit i behov av malm från olika platser. En av de närbelägna gruvorna är den i Tunaberg. Efter guidningen i Svalbergsgården blev vi snabbt lotsade vidare just till Tunaberg där guiden visade dess gruvmuseum, gruva och gruvby. Nu var det också dags för en kaffetår. Klockan började närma sig årsmötet så det var bara att ta sikte på Villa Soliden för incheckning om det inte var gjort. Dagen hade gett oss en bild av Kolmården, dess stora skogar och vatten men också en blick på olika bruksmiljöer under olika tidsperioder.

Efter årsmötet (ni har förmodligen redan läst protokollet så jag skriver inte mer om det) serverades det en mycket god middag innan vi kröp i säng på våra enkelt inredda men gemytliga rum.

Lördag morgon, uppehållsväder, ännu en dag som vi kunde köra öppet. Efter frukost gick resan vidare till Stafsjö bruksmuseum. Där saknades guiden. Efter mycket letande och ringande kom han. Under tiden hann undertecknad att berätta en hel del om Stavsjös omgivningar under olika epoker. Därefter gick resan vidare genom storskogen till Olofsbergs kafé. Ett litet torp mitt ute i skogen där ”Kolmårdstomten” Håkan Thornell drev ett litet välbesökt kafé (det var sista sommaren). När vi klev ut bilarna mötte oss doften från grillen och kaffepannan. Dagen avslutades med många tack och kramar samt på återseende vid nästa träff.

Skrivet ur minnet av Kerstin Winemo