Vårrundan på Kinnekulle den 2 maj 2009

Nio bilar kom till Broby Struts för att följa med på vårrundan på Kinnekulle. Vädret var strålande och humöret var på topp. Det var mycket glädjande att det var så många som tyckte att rundan lät intressant. De som hade åkt långt började med en fika och de som nyss ätit frukost fick kolla i affären och även ta en titt på strutsarna.

Första stoppet var hos mästersmeden Therese. Hon gör både smycken och fina prydnadsföremål. Hennes brudklänning som var ett gesällprov fanns att se tillsammans med hennes brudbukett. Den var mycket tung. I dag höll hon på att göra ett fäste till en spiskåpa.

Vi fortsatte mot Hjälmsäter där det fanns både tavelkonst och fotoutställning. Det var den duktiga fotografen Solbritt som visade sina bilder. Ingeborgs vävkammare som också ligger på Hjälmsäter var öppen för besökarna. De hade till och med ordnat med en pizzeria i den gamla bagarstugan. Då vi hade egen lunch med oss åkte vi till Råbäcks Mekaniska Stenhuggeri som ligger utmed Vänern för att äta. Där hittade vi en trevlig plats intill vattnet och de som inte hade med sig något att sitta på hittade rejäla stenar att använda. Efter lunchen gick vi och tittade i stenhuggeriet där det var verksamhet i gång.

Det blev en snabbtitt på Hellekis säter innan vi fortsatte till Hannu Sarenströms trädgård. Vi hade turen att få en personlig guidning. Några i sällskapet hade han haft kontakt med tidigare så det var inte svårt att få honom att berätta lite om hur han hade tänkt sig när han skapade sin trädgård. Han hade ett villkor och det var att när vi passerade med bilarna så ville han att vi skulle tuta på honom och det gjorde vi naturligtvis.

På väg till Drakfältets keramik, konst och hantverk gjorde vi en sväng in på Utsikten där vi hade fri sikt ända till Läckö slott. När vi åkte från Drakfältet tog vi vägen över Högkullen och där hade man tagit ner mycket skog så vi som hör hemma här kände knappt igen oss. Färden gick vidare till Kinnekulle Tomat som har en tomatodling i 5000 m2 stort växthus. Det gavs tillfälle att köpa både tomater, plantor och färdiga produkter.

Sista målet var Falkängens Hantverksby där var och en fick tillbringa så mycket tid som de själva ville innan det bar av hem. Vi som ordnade denna tur hoppas att alla var nöjda och kom hem välbehållna. Vi hoppas att vi träffas nästa år igen på vårrundan på Kinnekulle.

Inger och Mats