Kåseri från Gottskär

Efter vår träff på Aspö kände jag att jag blev mer säker på bilen. Träffade där trevliga människor och jag uppskattade programmet vi hade. Träffade flera bilägare som hade liknande fel på bilen som jag. Tja,
vad gör en ensam kvinna när saker inte fungerar. Roligt att det är så många bilägare som var kvinnor, tycker jag. Kände mig inte ensam och vi blev väl mottagna.

Jag åkte till Gottskär med samma förväntningar. Fjorton bilar dök upp, en del gamla bekantingar från Aspö och en del nya. Kom fram svettig och trött efter flera felkörningar. Läsa kartan samtidigt som man kör och ta genvägar blir inte alltid som man tänkt sig. Solen sken, underbart väder, bara att fälla taket och njuta. Bill välkomnade oss och jag fick ett trevligt rum. Vi snackade en del, kanske inte så mycket om fel på bilarna denna gången. Jag hade fått mycket åtgärdat under våren. Efter en underbar lunch satte vi oss i våra "läckerbitar". Eftersom Stefan Tanzborn ej hade fått sin bil levererad, fick han den stora äran att köra min. Roligt att få åka med för en gång skull. Vi styrde färden till ett bilmuseum (Auto Collection) med många sevärda bilar och fortsatte färden till Tjolöholms slott. Där plockade vi fram fikakorgen, otroliga mackor, en del av oss vågade till och med svalka sig i havet. Lars Levin demonstrerade hur man gör, om taket ej går att fälla upp. Väldigt pinsamt att hamna i en sådan situation. Efter det intog vi en delikat middag under mycket prat och skratt. Bill hade satt ihop en frågetävling, som vi löste under mycket diskuterande. Kvällen avslutades med att flertalet gick till en Hamnkrogen i Gottskär och svalkade sig.

Morgonen efter startade vi till Varberg, besökte fästningen, intressant. Duggregn. Vi som stannade kvar gick till Socitetshuset och intog lunch. Sedan styrde vi färden hemåt. Lars O, Agneta, Ulf och jag tog följe till Värnamo, där jag avvek mot Nässjö. Nu väntar vi med förväntan på nästa träff.

Margareta

 

Vill du få en liten glimt på hur det var ta en titt på bilderna från träffen.