Konstrundan 2010

Vi samlades på Kasernplan i Landskrona den 2 april för att åka på den traditionella konstrundan. Det var sex bilar som samlades och vi började med att gå till Konsthallen. Där ville de ha betalt för att vi skulle gå in, så vi bestämde oss för att gå till Citadellet istället. Därifrån gick vi till Kenneth Björne. Här fanns måleri, skulpturer och keramik. Därefter återvände vi till våra bilar och ställde färden till Elizabeth Tyler i Borstahusen. Hon hade måleri, grafik och fotokonst.

Nästa mål var Örenäs slott där Eva Tödseth och Azita Sassanian ställde ut. Här tog vi skydd mot en vägg och så plockade vi fram vår medhavda matsäck, som smakade bra. Det var lite kyligt, men vad gör det när vi är på cabbutflykt.

Vi fortsatte mot Glumslöv till Birgitta och Mikael Liljekvist och där visades måleri, skulpturer och möbler. I Glumslöv fanns också Bie Norling med många järn i elden som måleri, grafik, skulptur och keramik.

Efter detta gick färden mot Vallåkra där Inga Björkstedt höll hus. Hon höll på med målning, teckning och textilier. Vi parkerade på Grönadals Hembygdsförenings parkering. Mina tankar gick till min mamma som hade serverat här på 1950-talet.

Slutmålet var Yoshio Nakajima i Raus Stenkärlsfabrik. Här höll man på med måleri, grafik, skulpturer och keramik. På parkeringen utanför fick vi se en peugot cab. Han fick vårt fina visitkort, men jag vet inte om han blev medlem i klubben. Härifrån gick färden i alla fall tillbaka till Landskrona för oss och övernattning.

Jag har skrivit detta i efterhand så är det något som jag har missat så skriv gärna några rader så fyller Mats i detta.

Inger