Träff i Norrland.

Fredagen den 20 augusti och kl är 11.00 på Parkeringen vid Bergsåkers travbana i Sundsvall väntar vi på våra cabbvänner som skall komma till vår träff i Västernorrland/Jämtland. Vi börjar med en resa på 1 timme till den thailändska paviljongen utanför Bispgården äter en lunch och sedan guidning i paviljongen. Vi fortsätter vår resa till Döda fallet där det blir en guidad tur runt sedan intag av emfika.

Resan går vidare till Sollefteå och Campingen där vi inkvarterade oss i stugor.

Därefter blev det middag och en härlig kväll i goda vänners lag.

Lördagen startade färden mot Näsåker där vi fick beskåda hällristningar och Nämforsens kraftverk, färden gick vidare på sörsidan ner mot Resele på vägenfor vi över en hängbro ganska häftigt. Lunchen intogs på Myre Gården, vi åker vidare mot Eds Hembygds Gård för Em kaffe och berättelse om den bygden samt Sveriges näst största järnvägbro (den största är numera Öresundsbron.) Efter gott fika åkte vi vidare till Campingen för att klä oss lite varmare inför kvällen övning som skulle vara ute. Vi fick skjuts ca 1 mil uppströms Ångermanälven för att sedan åka flotte nerströms i ca 45 min. väl framme vid Granvågsniporna blev det grillning av kött till en härlig middag med potatissallad och goda drycker. Efter detta skjuts tillbaka till stugorna och en god sömn efter dagens alla strapatser.

Söndagen började med att städa stugorna och givetvis en god frukost, färden går idag till Skadom söder om Sollefteå där vi fick träffa Torbjörn Holmer som har ett klockmuséum. Det var en upplevelse han har ca 700 st klockor, vi åker vidare ner mot Lunde och tittar på monumenten över Ådalen 31. Sista anhalten för dagen är Björkuddens restaurang där lunchen intogs ett mycket vackert ställe med Ångermanälven och den pampiga Höga Kusten bron som utsikt. Vädret under helgen var inte topp men vi åkte nercabbat förutom en liten tur under lördagen.

Helgen blev en toppenhelg där vi konstaterade att man kan ha träff fast det är få bilar. 

Jag vill med dessa ord tacka alla som gjorde den här helgen möjlig och ser redan fram mot nästa under våren 2011.

Agneta