Konstrunda i Skåne.

Konstrundan på Långfredagen 2011 planerades under julen 2010 och där vi på ett okonstlat sätt bad till gudarna om behaglig väderlek med en temperatur kring 25 grader precis som året innan, Och vi fick det vi önskade oss.
Startplats öster om Helsingborg i nära anslutning till en av många motorvägsavfarter från E6:an. Idag betecknas denna av Vasatorp, idag en golfbana och fram till i början av 1970-talet en fungerade större jordegendom.
Första besöket vid Hjortshögs mölla där Ingrid Hjärne och hennes arabstuteri i lergods besöktes varefter vi fortsatt österut till nästa jordbruksegendom Rosenlund. Här huserar Kristina Assarsson med kilovis med oljefärg på varje alster i allsköns prakt.
Skåne är relativt känt inom möbelkonsten med Blå station i Åhus men även på västra sidan finns Carr Ekström sv om gårdarna i Mardal i Rönneås dalgång.
Efter dessa besök bestämde vi oss för den traditionella Pick nicken som den här gången drog nyfikna blickar till sig av förbipasserande i Skälderviken innersta vrå.

Efter denna trevliga samvaro så fortsatte färden ut på Bjärehalvön, ni vet området som hanterar jordbruksprodukter i alla dess former från fast till flytande sådan. Första besöket var i Jill och Ulf Ekbergs ateljé i Vejbyslätt. Därefter chansade vi på den kanske mest uppskattade av årets runda Sven Lingardsz i Hov.
Nästa besök hos livsnjuterskan Ulrika Jakobsson i Kattvik, som till vardags står för kompositioner i Cavum oris som kanske är det mest framstående smycket individen bär på. Här bjöds det på kaffe med tillbehör från en vacker anläggning med utsikt över Laholmsbukten.
Som slutvinjett besökte vi fotografen Mikael Bertmar vid Apelryds gamla lanthushållsskola varefter som slutstation blev Båstads station och glaskonstnären Richard Rackham.

Och nästa år så kan ni redan nu börja med planeringen till den 6 april då det åter är 24 grader varmt och strålande solsken i Skåne. Vart starten går av stapeln det vet jag inte i skrivande stund. Men om någon höör något så kanske blir det det

Vid pennan; Johan Börjesson som önskar alla ett trevlig CC år