Jubileumsträffen i Katrineholm 2012

Vid halvelvatiden Kristihimmelfärdsdagen träffades 28 förväntansfulla klubbmedlemmar vid Q-starmacken i Simonstorp mellan Norrköping och Katrineholm.

Efter många kramar och glada återseenden styrde vi kosan mot Rejmyre där lunchen väntade på Rejmyre Gästgiferi. Här anslöt paret Nordenbrinks som kört direkt från Gotlandsfärjan.

Lunchen bestod av ”Vinpocherad flundra med hummersås och pommesduchess bakelse”.

Mätta och belåtna ägnade vi stund åt att flanera runt i Rejmyre hantverksby med shopping och besök i Glasmuseet.

När alla var nöjda cabbade vi ned och rullade vidare mot gamla smedjan i Häfla, tyvärr var smedjan inte öppnad för säsongen ännu, men Lars L. berättade lite om projektet med att åter få den vattenkraftsdrivna hammarsmedjan att fungera igen.

Sista punkten på dagsprogrammet var ett besök på Boda kvarn där vi fikade och fick en inblick i det EU-stödda energilagringsprojektet som pågår där.

Sedan sällskapet checkat in på Ekbackens Sporthotell samlades vi till middagsbordets lottade platser. Under kvällen rullade ett bildspel med c:a 550 bilder som Mats plockat ihop från klubbens samtliga träffar under de 10 år vi funnits till. Efter middagen fick vi testa våra kunskaper om Sverige där endast Anita tog hem full pott. Vi övriga får fortsätta att lära oss mer på kommande träffar.

Fredagens utflykt inleddes med ett besök hos Monas Deli där Peter Hulterström visade oss runt och berättade om framställningen av lufttorkade skinkor. Skinkförsäljningen har gott över förväntan så  vi fick nöja oss med provsmakning, nya skinkor kan levereras först i december.

Med skinksmaken kvar i munnen förde ”stöttastensvägen” oss vidare till Stadsministerns sommarbostad i Harpsund. Den fortsatta färden genom det vårvackra landskapet förde oss vidare till förmiddagsfika hos Lager 157 och en titt på Gjuterimuseet båda i Hälleforsnäs.

En lätt smak av 2011 års Nobelmiddag fick vi då vi besökte familjen Jürss mejeri i Flen som levererade dessertostarna till nobelfesten.

På väg till lunchen hos Musse o Lotta råkade vi ut för trafikproblem då halva gänget missade att svänga i ett gathörn och drog iväg på en egen oplanerad sightseeingtur i Flens omgivningar. Lyckligtvis letade samtliga sig fram till lunchen så att vi gemensamt kunde återuppta cruisingen i vår vackra karavan med 17 cabbar.

Vid halvtretiden intog vi Valla Gokartbana och började omgående prova overaller och hjälmar för det väntande racet.

Tre lag om fem entusiastiska förare i varje lag tävlade i ett ”Le Mans”- inspirerat race där förarna turades om att köra, efter diverse taktiska knep korades ett vinnande lag till publikens jubel. Ett av lagen hamnade på efterkälken efter en avåkning som troligen resulterade i en punkterad bränsletank.

Sedan alla protester avfärdats från tävlingsledningen kunde vi alla samsas kring fika med kanelbullar med pris- och medaljutdelning till de vinnande lagen.

Åter till Ekbacken vidtog uppfräschning inför årsmötesförhandlingarna ledda av sittande ordförande Mats Holmquist. Årsmötet uppmärksammade att klubbens grundare Stefan Tanzborn numera hedersmedlem återvänt till klubbaktiviteterna.

Efter en utsökt buffémiddag hölls dragningen av vinsterna i kvällens lotteri där priserna även denna kväll var skänkta av K.W. Bruun.

För några av oss slutade kvällen i moll då vi fick stryk av Ryssarna i hockey-VM.

Solen stod redan högt på himlen denna lördagsmorgon då vi anlände till Håkan Stenströms vackra visningsträdgård där vi fick en kort bakgrund till trädgårdens tillkomst och kunde sedan njuta av planteringarna på egen hand.

Förmiddagskaffet stod framdukat hos Kellermans kaffestuga, Fridhem, när vi dök upp där och fick vi smaka deras goda morotskaka och höra en levande beskrivning av det tidigare prästänkebostället.

På väg till Stenbergs bil i Katrineholm AB stannade vi till hos Caraboo AB för provkörning av elbilen Tazzari Zero. Caraboo har normalt öppet lördagar året om utom denna lördag då det visade sig att ägaren Peter Söderberg vid en telefonkontakt svarade från bilen körandes över Öresundsbron.

Jubileumsträffens sista skälvande timmar tillbringade vi hos Stenbergs Bil i Katrineholm där våra nu lagom dammiga bilar stod på parad.

Tacksamt nog så bjöd Stenbergs Bil alla träffdeltagare på lunch hos närliggande Restaurans Barken.

Sedan vi tackat Michael och Paul för lunchen och överlämnat kepsar och jubileumströjor började åter kramkalaset då vi tog farväl av varandra med förhoppning att ses snart igen.

Som värdar för 2012 årsmötesträff vill vi tacka alla deltagare som såg till att träffen blev den trevliga höjdpunkt vi sett fram emot. Nu ser vi fram emot augustiträffen.

 

Många kramgoa hälsningar från

Tuula o Lars Levin