Lite tankar efter Svenska Peugeot cc – klubbens årsmöte i Kolmården den 9-11 maj 2013.

Efter att ha träffats och ätit lunch i Åby började vår resa på den vackra ”Utflyktsvägen” som börjar i Åby och slutar i Södertälje. Vi svängde redan av vid Marmorbruket för att göra ett besök på Marmorbruksmuseet som består av allt från marmortillverkning till ett naturreservat med en underbar utsikt från ”Tittut” över Bråviken.

Efter en kväll med god mat, 4- kamp och en natt på Fredgagården gick färden via färjan vid Stäk - Skenäs över till Vikbolandet. Efter ytterligare några mil svängde vi av stora vägen in på en grusväg som ledde till familjen Folkesson på en gård med anor från 1700-talet. Där visades både sådant man visste finns men även mycket hemmagjorda redskap och textilier som var mycket finurligt tillverkade. I den vackra vårsolen for karavanen vidare till Arkösund med havsluft och en god lunch. Återresan gick via Sänkdalen där vi åt deras egenhändigt tillverkade glass efter att det visats både glasstillverkning och robotmjölkning av korna.

Väl tillbaka på Fredgagården blev det ett årsmöte med livliga diskussioner om kostnader och avgifter runt årsmötesträffarna. Styrelsen fick till slut i uppdrag att komma med ett bra förslag. Kvällen avslutades med middag, samvaro och, för några, ett dopp i bubbelpolen.  

Lördag och nära slutet. Efter frukost kom Peugeot doktorn och gav tips på olika problem som vi bilägare har och har haft. Bort igen från vårt boende ut på Utflyktsvägen mot Åby och upp i den mörka Kolmårdsskogen bara för att äta lunch och säga farväl för den här gången. På återseende vid nästa års årsmöte i maj om inte tidigare.

Jag som tänkte och skrev var Kerstin Winemo.