Nu var det dags för den elfte konstrundan 3 april 2015.


Nu var det dags för den elfte konstrundan. Det är en mycket uppskattad tur speciellt för skaraborgarna. I år kom förutom skåningar och skaraborgarna även hallänningar. Vi samlades vid Hotel Erikslund i Varalöv klockan tio. I år var vi 8 bilar som hörsammat inbjudan. Som vanligt så var de vi som kom längst ifrån. Fint väder och nercabbat gällde hela turen.

I år var det Kullabygdens konstnärer som vi skulle besöka. Första stoppet var hos Jonas Hagström i Utvälinge. Han höll på med skulpturer. Jag fastnade för personen som klippte gräs och även gubben som högg ved. Men den bästa var flickan som höll på med sin telefon. Där tyckte jag att han hade fångat dagens ungdom, ja även många äldre.


Stopp nummer två var hos Karin Ellerstrand Bengtsson i Farhult. Hon hade en hel soffa full med härliga kuddar. Därefter fortsatte vi till S:t Arilds Golfklubb för att få i oss lite lunch. När vi svängde ner till golfklubben kom det en bil från motsatt håll som gasade på för fullt för att ta sig in mellan våra sista bilar. Han tutade ilsket, men han fick ju komma in i vår kö så varför så arg. När vi parkerat så kom han fram till oss och var alldeles tokig för han tyckte att vi hade hindrat honom. Inte kan jag förstå vad han skulle ha tjänat i tid om han kommit en eller två bilar längre fram i kön, men vi fick ett gott skratt i alla fall. Maten smakade väldigt bra och vi satt i ett sommarpalats med värmande sol som tittade in genom fönstren. Mätta och belåtna fortsatte vi vår resa. Vi kom först till Pelle Wadströmmer i Arild. Hans tavlor gillade jag och nästa stopp var Mölle Stationshus där Hans Alve Larsson och Lillemor Löfgren höll till.

Det blev också ett besök på Höganäs Outlet. För vår del blev det inte handlat något, men de fanns några som gjorde fynd. I Höganäs besökte vi både Mona Öjemark och Kjell Bolinder. Kjell hade många fina keramiksaker. Han hade också en underbar trädgård. Vi gjorde även en tur ner till Vikens hamn där vi gjorde ett besök på Galleri Hamnen. En av utställarna var Robert Pettersson från Öland. Hans belysta glastavlor gjord stort intryck på mig. Det blev faktiskt ett köp.

Sista stoppet skulle vara hos Karin och Bo Håkansson i Laröd, men här möttes vi av en skylt där det stod inställt. Grannen mittemot höll på att göra sin bil vårfin, men i garaget hade han en pärla. Det var en röd Ferrari som glänste ikapp med våra fina cabbar. Här fick konstrundan för 2015 sluta.

Ett stort TACK för ytterligare en underbar konstrunda. Johan är mycket duktig på att fixa dessa turer som går av stapeln på Långfredagar. Nu väntar vi bara på nästa års konstrunda.

Ett stort TACK från alla deltagarna genom
Inger Holmquist

.