Konstrundan i sydvästra Skåne 2016.


Nu har cc-klubbens konstrunda i Skåne genomförts. Vi var fyra bilar, två från Västergötland och två från Skåne. Trots att vädret inte var det bästa så var turen verkligen värd att vara med på. Vi från Västergötland hade funderingar på att utebli på grund av att vädret skulle bli "si och så", men som tur var så åkte vi i alla fall.

Det var vid Naturgården i Bröddarp där samlingsutställningen var, som vi skulle mötas upp. Därifrån gick färden först till Rosemary Sandberg i Vellinge. Här var en blandning av akvareller, collage och skulpturer.

Nästa stopp var hos Rune Deltner i Arrie. Han höll på med akvarell. Där var några tavlor som jag fastnade för bland annat en huslänga som såg ut att stå en bit framför naturen man såg bakom. Han signerade sina verk med namnet Hans R. I Arrie besökte vi också Susanne Persson som höll på med keramik och även akvarell.

Nästa stopp var i Östra Grevie hos Hans Johnfors, som höll på med Måleri och grafik. Därefter åkte vi till Skåre där Hans Janstad höll hus. Han bor även i Provence så många av hans målningar var med motiv därifrån.

Sista stoppet innan lunch var hos Monica Lindhe i Höllviken, som höll på med fotokonst. Detta besök var höjdpunkten på turen. Hon hade allt i sitt hem och hennes man berättade att hon var fotografen och han var bäraren av allt som behövdes när de var ute på fotoresor. Grunden till montagen är minst två fotografier som hon själv har tagit och sedan bearbetat i datorn. När hon är nöjd med resultatet trycks bilderna upp på konstpapper i mindre begränsad upplaga och samtliga numreras och signeras.

Lunchen åt vi på Ljunghusens Golfklubb i Höllviken. Maten var god och när vi var mätta och belåtna fortsatte vi vår tur bland konstnärerna.

Första stoppet efter lunch var hos Tina Apelgren i Falsterbo, som höll på med måleri och fotografering. Ytterligare ett stopp gjorde vi i Falsterbo. Det var i Magasinet där Ken Löfgren visade sina målningar.

Sista stoppet var i församlingshemmet i Klagstorp där Susanne Dagsberg visade keramik och målningar. Hennes keramik var underbar och jag fascinerades bland annat av hennes djur, men de andra keramiska arbeten var också av hög klass.

Alla var vi glada och nöjda när vi skildes åt efter dagens trevliga och underhållande tur. Ett stort TACK till Majbritt och Lars för en väl planerad runda kommer från oss i Västerötland.


.