Konstrundan Långfredagen 19 april 2019


Så var det dags för en ny konstrunda i Skåne. Vi har deltagit i konstrundorna i Skåne i ett antal år nu, och de senaste 4 åren har vi haft nöjet att ordna konstrundan själv.

I år var samlingsplatsen Klitterhus Havsbadshotell i Ängelholm. Vi var 9 bilar, som samlades kl 10 på morgonen från olika håll, bl. a. Sjöbo, Vallda, Skanör och Lundsbrunn. Vi hade en riktigt trevlig dag tillsammans. Denna gången var vädret med oss till skillnad från förra året, då vi fikade i snön.

Vårt första stopp var hos Ebba Wingårdh, Galleri & Ateljé Å-Sikten i Ängelholm, mitt i staden med lite svårigheter att parkera. Ebba Kristina Wingårdh ställde ut tavlor och teckningar.  Hennes konst är naivistisk och mycket färgglad. Konstnären bjöd besökarna på vin, pannkakor och snacks. Utanför fanns en trevlig liten trädgård vid bäcken.

Vidare till Axtorps Gamla Skola i Munka Ljungby, där Katinka Husberg utställde sina tavlor, teckningar och alla möjliga andra objekt. Det var en mycket speciell utställning. Hon hade också många fåglar och till och med en papegoja.

Nu fortsatte vi mot Nedre Århult vid Hjärnarp. Detta var en otroligt vacker åktur, först längs en stor sjö, därefter genom vacker skog. Alla våra rena bilar blev ordentligt dammiga. Mitt i skogen stannade vi för att fika. Arrangörerna av konstrundan hade tagit kaffe och kakor med. Så kom vi fram till Bertil Englert, som bor vackert vid en stor sjö. Här var en intressant utställning av tavlor och teckningar. I hela trädgården fanns intressanta skulpturer.

Nu var det dags för lunch på Restaurang Drivan i Båstad Sportcenter. Vem kunde ha föreställt sig, att det fanns en så fin restaurang i ett sportcenter! Vi fick en jättegod påskbuffé för lite pengar. Det är verkligen en restaurang, som kan rekommenderas.

Vidare till Krister Ekman i Båstad, en glad utställning av färgglad naivistisk konst.

Därefter åkte vi vidare til Bäckdalens Handelsträdgård i Hov, en vacker åktur längs vattnet. I trädgårdens café ställde Gunilla Ryberg ut sina tavlor och collage. Gunilla har bott många år i Australien, där hon har inspirerats till sin konst.

Vidare till Villasol i Förslöv och Christel Khans intressanta utställning av oljetavlor, bronsskulpturer och stengods. Christel har också stor intresse för grönsaksodling, gröna smoothies och juicer.

Sista stopp var hos Christian Svenssons Glashytta. Här såg vi massor av jättefina glasskulpturer, skålar, ljusstakar, karaffer, glasfåglar och vaser. Dessutom fick vi se, hur de arbetar med glasblåsning, det var väldigt intressant.

Nu var det sen eftermiddag, och vi skildes efter en mysig dag tillsammans. Vi hoppas, att många
medlemmar har lust att delta i konstrundan igen nästa år. Se också fina bilder från konstrundan här på sidan.

Majbritt och Lars