Här kommer lite information om 206cc-klubbens sommarträff 2004 Såtenäs

Nu har vi haft vår andra träff med 206cc-klubben för i år. Några utav oss mötte upp på Såtenäs medan resten kom till Källby Hallar. Därifrån följdes vi åt till vårt första mål, som var Blomberg. Här fick vi lunch och det var meningen att vi skulle få se på J & J Nordics spritfabrik, men på grund av att ägarna är i fejd med varandra så blev det inget av med det besöket.

Färden gick vidare mot Hällekis och hantverksbyn Falkängarna. På vägen dit passerade vi Kinnekulles gods och gårdar i följande ordning: Hjälmsäter där man kan hyra in sig och baka tunnbröd. Trolmen med en storartad park med bl.a. terrassanläggningar i kinnekullesten. Råbäck och i dess park ligger apostlagrottan med de 12 stenstolarna och S:ta Ragnhilds källa. Munkängarna där nästan alla svenska lövträd finns. Hellekis Säteri, i dess park finns en klassisk rosenträdgård samt en stor trädsamling med bl.a. äkta kastanj, valnöt, gudaträd m.fl. Vi gjorde också en sväng till en utsiktsplats där man kunde se ut över Vänern och Läckö som vi skulle besöka nästa dag.

Vid framkomsten till Falkängarna fick vi ströva fritt och de som ville handla kunde göra det och de som bara ville gå och titta gjorde detta. Här fanns också en örtagård och museum.

Färden fortsatte över Högkullen och Österplan hed vidare förbi Brattefors och Kinnekulle ring. Vid Husaby gjordes ett kort uppehåll. Där kunde man besöka både kyrkan och Sankt Sigfrids källa innan vi fortsatte till Broby Strutsfarm. Där drack vi eftermiddagskaffe och smakade på strutskaka. Under tiden berättade ägaren, Lennart Krans, om strutsen och vad man använder på fågeln. Vi fick veta att man kunde använda allt på denna stora fågel. I deras butik fanns bl. a. lampor som var gjorda av strutsägg, Strutsskinn och förädlade köttprodukter. Vi var också ute och tittade på dessa enorma djur.

Nu var det dags att åka mot Såtenäs och resan dit gick förbi Levene äng och kyrkan där våra "Sessor på slotter" konfirmerades. Vi anlände i god tid före middagen som bestod av toast skagen, basilika- och parmesanfylld kyckling samt Vaniljparfait a la Parkmässen med hallon och kaffe. Efter middagen fick vi lite hjärngymnasik och till kaffet ventilerade vi dagens upplevelser och kommande dags resa.

Nästa dag fick vi se bildspel om flyget och även göra ett besök vid simulatorerna. Resan från Såtenäs gick över Skalunda högen vidare förbi Skansen Läckö, som är rester av en befästning uppför under 1600-talet, till Spikens fiskeläge. Här gjorde vi en liten promenad bland båthus och fiskebodar.

Målet för dagen var Läckö där vi åt lunch på Stallet. De som hade långt att åka, åkte hem och vi andra blev guidade inne på slottet. I år är det en utställning om kläder som vi kunde besöka på egen hand liksom den lilla slottsträdgården en prunkande och doftande oas..

Vi hade tur med vädret för vi kunde köra nedkabbat båda dagarna. Första dagen var det molnigt men varmt. Andra dagen hade vi solsken. Det blev en lyckad träff och beviset är alla de tack som har kommit fram till mig.

Inger Holmquist


Vill du få en liten glimt på hur det var ta en titt på bilderna från träffen.